Zoek op de website

DE GRONINGSE KREDIETBANK (GKB)

De GKB is onderdeel van de dienst Sociale Zaken en Werk. Voor onafhankelijk en niet-commercieel advies en hulp bij geldproblemen en schulden.

Waar kan de GKB je mee helpen?

Hulp bij financiële problemen.
Wanneer je (acute) financiële problemen hebt, kun je je elke werkdag melden bij het centraal meldpunt van de GKB. Daar kunnen ze je helpen met informatie, advies en bemiddeling. Ook organiseert de GKB de cursus ‘rondkomen kun je leren.’

Schuldregeling

Heb je te weinig inkomen om schulden zelf op te lossen, dan spreken we van een problematische schuld. Bij de GKB kun je een schuldregeling aanvragen.

Budgetbeheer

Is rondkomen met geld voor jou een voortdurend probleem? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor budgetbeheer bij de GKB. De GKB beheert dan je inkomsten en uitgaven.

Lenen bij de GKB

Bij de GKB kun je een lening afsluiten, bijvoorbeeld voor een wasmachine, de inrichting van een huis of om een rekening van te betalen. Hoeveel geld je kunt lenen hangt af van je inkomsten en uitgaven. Daarnaast kijkt de GKB naar andere persoonlijke omstandigheden, zodat je een verantwoorde lening afsluit. Kijk voor meer informatie op de website van de GKB.

DE GRONINGSE KREDIETBANK (GKB)
Harm Buiterplein 1, 9723 ZR Groningen

14 050
gkb@groningen.nl
https://gemeente.groningen.nl/gkb/

Postbus 415, 9700 AK Groningen

Balie: ma t/m vr van 9.00-17.00u
Spreekuur: ma t/m vr van 9.00-13.00u